Ahmet Kaya Şarkıları (dinle)

Aşağıdaki listeden, onlarca sayıda Ahmet Kaya şarkılarını kesintisizce dinleyebilirsiniz.
Keyifli dinlemeler...

Ahmet Kaya Şarkıları 

  1. Ahmet Kaya - Başim Belada
  2. Ahmet Kaya - Haramiler
  3. Ahmet Kaya - Kenar Mahalleli
  4. Oy Havar (ahmet Kaya)
  5. Ahmet Kaya Sorgucular
  6. Bahtiyar & Siverek (ahmet Kaya) Caprice Konseri
  7. Ugurlar Ola (ahmet Kaya)
  8. Yakamoz (ahmet Kaya)
  9. Ahmet Kaya - Kendine İyi Bak
  10. AHMET KAYA EN SEVİLEN ŞARKILARI
  11. Ahmet Kaya - Dardayım
  12. Ahmet Kaya - Al Öfkemi
  13. Ahmet kaya karışık
  14. Giderim (Ahmet Kaya)
  15. Ahmet Kaya - Hep Sonradan
  16. Ahmet Kaya Ayriligin Hediyesi
  17. Ahmet Kaya - Munzurlu
  18. Ahmet Kaya Bir Anka Kuşu
  19. ahmet kaya - ağlama bebeğim (full albüm)
  20. Arpa Orağa Geldi (Ahmet Kaya)
  21. Ahmet Kaya Yıldızlar ve Yakamoz Full Albüm
  22. Ahmet Kaya Gözlerim Bin Yaşında Full Albüm
  23. Ahmet Kaya Başkaldırıyorum (Full Albüm)
  24. AHMET KAYA Nenni Bebek
  25. AHMET KAYA - Diyarbakır Türküsü / Klip
  26. Uçurtmam Tellere Takıldı (Ahmet Kaya Belgeseli)
  27. AHMET KAYA - saçlarına yıldız düşmüş
  28. Ahmet Kaya - Yakarım Geceleri
  29. Acılara Tutunmak (Ahmet Kaya)
  30. Söyle (Ahmet Kaya)
  31. Ahmet Kaya - Senin Derdindeyim
  32. Ahmet Kaya - İçimde Ölen Biri Var (Eşkiya - the Bandit)
  33. Saza Niye Gelmedin (Ahmet Kaya)
  34. AHMET KAYA AGLADIKCA
  35. AHMET KAYA - SÜRMELİ (NE YANDASIN)
  36. Ahmet Kaya - Yakamoz
  37. Ahmet Kaya - Yorgun Demokrat
  38. Ahmet Kaya - Güzel Günler
  39. Ahmet Kaya - Çiğdem Çiçek
  40. Gayrı Gider Oldum (Ahmet Kaya)

Ahmet Kaya (Biyografi)

Ahmet Kaya (28 Ekim 1957, Malatya - 16 Kasım 2000, Paris), Türkiye'de 1980 ve 1990'larda çıkardığı albümler ve verdiği konserlerle tanınmış, anne tarafından Türk, baba tarafından Kürt kökenli şarkıcı ve besteci.

Aslen Adıyamanlı olup 1957 yılında Malatyada göç etmiş olan bir ailenin beşinci çocuğu olarak doğdu. Babası Sümerbank mensucat fabrikasında çalışan bir işçiydi. İlkokulu Malatya'da okudu. Müzikle altı yaşında babasının hediye ettiği bağlama ile tanıştı. Okuldan geri kalan zamanlarında plak ve kaset satan bir dükkânda çalışmaya başladı. Ailesinin geçim sıkıntısı çekmesi nedeniyle 1972'de İstanbul Kocamustafapaşa'ya göç ettiler ve okulu bırakmak zorunda kaldı. İşportacılık ve çeşitli işyerlerinde çıraklık yaptı. Bu dönemde küçük bir yerleşim yerinden büyük bir şehre taşınmanın ve alışmanın sıkıntılarını yaşadı. Bu sıkıntılarını bir belgeselde şöyle dile getirdi:
« Onlarla konuşmuyordum çünkü onlarla konuşamıyordum. Giyimleri başkaydı, konuşmaları başkaydı. Onlar gibi konuşmaya çalışıyordum. Mesela terziye gidip, onlar gibi pantolon diktirmeye filan başlamıştım. Terzinin yaptırdığı pantolonların üzerime uymadığını görüyordum. Onlara yakışıyordu bana yakışmıyordu. Bir kız vardı bizim okulda; herkesin bir aşkı vardır, çocukluk aşkı. Bir gün gittim dedim ki: 'Biraz seninle konuşak beş dakika, kaçıyorsun hep...' Bana dedi ki: 'Rica ederim.' Öyle bir ağrıma gitti ki: 'Ben de sana rica ederim,' dedim.. Ben o zaman anlamını bilmiyordum, yani onu bir küfür zannettim. »
On altı yaşında yasadışı afiş basmaktan hapse atıldı. Daha sonra birkaç arkadaşıyla birlikte Halk Birimleri Derneği'nin çalışmalarına katıldı. Bu çalışmaları sırasında çeşitli etkinliklerde bağlama çalmaya devam etti. Boğaziçi Üniversitesi'nde yapılan bir etkinlikte Ruhi Su ile tanışma fırsatı buldu ve Mahsus Mahal isimli Ruhi Su türküsünü söyledi. 1978 yılında Gelibolu'da askerlik yaptı, bu arada askeri orkestrada müzik çalışmalarına devam etti. Askerlik dönüşü Gülten Kaya ile evlendi ve 1982 yılında kızları Çiğdem doğdu.

Ahmet Kaya, 2000 yılında Hoşçakalın Gözüm isimli albümünün kayıtlarını yaparken, Paris'in Porte de Versailles semtindeki evinde bir gece kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Bu albümde Karwan isimli şarkıyı seslendirdi. Cenaze merasimi Paris Kürt Enstitüsü'nde yapıldı.
Ölümünden sonra, 2002 yılında Ahmet Kaya'nın şarkılarını 20 ünlü sanatçının söylediği Dinle Sevgili Ülkem isimli bir albüm yapılmış , Magazin Gazetecileri Derneği'nin gecesinde duyurduğu Kürtçe Karwan (Kervan) parçasının ve klibinin de bulunduğu Hoşçakalın Gözüm, Biraz da Sen Ağla albümü yayımlandı. Père Lachaise Mezarlığı'nda bulunan mezarı 2003 yılında tekrar düzenlendi. Mezar ağırlığının yaklaşık 3,5 ton olduğu söylenmektedir. Üzerine kardelen motifleri, enstrümanlar, Kastamonu yazması deseni, İstanbul silueti, şarkı sözleri ve büstünün bulunduğu bir mezardır.Kalsın Benim Davam. ve Gözlerim Bin Yaşında (Aralık 2006) adlarında dört albümü daha yayınlanmıştır.
4 Eylül 2007'de, Türkiye'de kendi ismine açılan tek yer olan, Ahmet Kaya Halk Evi Batman'da açıldı. 2009 yılında AK Parti hükümetince mezarının Paris'ten Türkiye'ye taşınması konusunda fikirler ortaya atıldı. Ahmet Kaya'nın kabri halen Paris'in Père Lachaise Mezarlığı'nda yer almaktadır.
Haziran 2012'de Magazin Gazetecileri Derneği tarafından Ahmet Kaya Özel Ödülü verileceği açıklandı. İlk ödülü Kaya'nın bağlamacısı Ümit Yılmaz'ın alacağı söylendi.

Kaynak: wikipedia

Share Share Editor: ertu67 | Posted: 2013/07/25 | Views: 23636

Comments

10 + 16 =
Ana Sayfa | Arama | İletişim | Kullanım Şartları
Editor