Tatlı İhtiyacını Gideren Tarçınlı İçecek

Günlük yemek öğünlerinde değişiklik yapma, düzensiz beslenmeye doğru bir geçiş hali, yaşanan bir olayın etkisiyle ortaya çıkan sinirlilik, stres ve depresyon halleri yaşamak...bunlar ve daha bir çok etken kişinin; “ya bana ne oldu?”, “ben böyle değildim ki!”, “bunca tatlı isteğim olmazdı!” gibi düşüncelere iten “tatlı krizleri” dediğimiz anları sıklıkla yaşamaya başlamasına sebep olur.

Peki, bu krizler ile “küçük tatlı kaçamakları” diye adlandırdığımız bu dönemde ne yapabiliriz ?

Ara Öğünler

Birazdan vereceğim detoks suyu gibi, hem sindirime yardımcı mideyi yormayan ve metabolizmayı çalıştıran hem de tokluk hissi veren yiyecekleri, her birey gün içinde ara öğünler yaparak tüketmelidir. (Bu ara öğünleri atlamamak için pratik çözüm olarak, her yemek öğününüzden yaklaşık 1.5 saat kadar önceki süreç seçilebilir.)

Meyve veya Sebze Posaları

Meyve ya da sebze artığı olarak görüp çöpe attığımız posalar aslında midemize tokluk hissi göndermektedirler. Bir diyet sürecindeyseniz tercih edebilirsiniz. Ayrıca bu posalar kan şekerinde ani ve hızlı bir yükselişi engeller ve ani tatlı krizlerine de mani olur.

Aç Karnına Meyve Yememek

Tek başına ve aç karnına meyve tüketimi; iştah azaltma ya da o anlık yapılan kurtarıcı bir ara öğün olarak düşünülebilir ama bu daha fazla açlık ve tatlı ihtiyacı hissettirecektir. Bundan dolayı bu meyvenin yanında; süt, yoğur, peynir ya da fındık gibi protein içeren bir ürünle beraber tüketilmelidir.

Bunların dışında hem sindirimimizi kolaylaştıracak hem de pratik bir şekilde günlük koşuşturmamızda da rahatlıkla kullanabileceğimiz tarçınlı, tatlı ihtiyacını gideren detoks alkali suyu’nun tarifine geçelim.

Malzemeler

  • 1 litre kaynar olmayan sıcak su
  • 1 tane çubuk tarçın / toz tarçın
  • 2 tane hurma veya 1 tane elma

Tarifin Hazırlanışı

İstediğimiz, o an canımızın çektiği meyveyi (hurma ya da elma) seçip çekirdeğini çıkarıyoruz ve dilimlere ayırıyoruz. Bu arada elmanın hangi renkte olduğu önemli değildir.

Bir sürahi veya kapta 1 litre suyun içine seçtiğimiz meyveyi ve çubuk tarçını ekliyoruz. Tercih edilen çubuk tarçın olmasıdır ki; aynı tarçını detoks suyu bittikten sonra bir sonraki gün tekrar kullanabiliriz. Ancak bu süre üç günü geçmemelidir. Eğer toz tarçın kullanacaksak taze hazırlanmalıdır.

Daha sonra bu karışımı gece boyu / yarım gün bekletiriz.

Alkali suyumuz hazır ve bunu gün içinde çok açlık ve tatlı isteği duyduğumuzda ya da yemeklerden biraz önce bir bardak içebiliriz.

Meyvelerini; çöp ve kullanılmaz olarak düşünmeyin onları da yutmadan çiğneyerek tüketmelisiniz.

Tatlı isteğini kesen alkali su ayrıca diyet yaparken, kilo vermede yardımcı bir ara öğün, iştah azaltıcı bir su olarak ta kullanılabilir. Günlük diyet programınız ve yürüyüşlerinizi bu su ile destekleyip, kendinizi; ne zaman istenen şekle ulaştığınızı düşünürseniz, o zaman bırakabilirsiniz. Tüketimde belirli bir süre ya da sınır yoktur.

 

Share Share Editor: misti | Posted: 2017/06/19 | Views: 2047

Comments

5 + 6 =
Ana Sayfa | Arama | İletişim | Kullanım Şartları
Editor