USB ile sistem kurtarma diski yapımı

Sizde eğer arkadaşlarınızın gözünde bilgisayardan anlayan kişiyseniz veya bir teknisyenseniz sık sık sistem kurtarma araçlarına ihtiyacınız var demektir.Bunun için gerekli araçları,kurulumsuz olarak,direk nasıl çalıştırmanız gerektiğini anlatalım.
Başlamadan önce =>en az 4 GB’lık bir flash kullanmanız,daha fazla araç yüklemenize olanak sağlayacaktır.
Şimdi işe koyulalım;
1-İlk olarak bu adresten Yumi programını indirin.

Yumi MultiBoot  

2-Programı indirdikten sonra,USB belleğinizi takın,programı çalıştırın…Gelen mesajı I Agree butonuna
Tıklarayarak onaylayın.

3-USB sürücünüzü seçip,yüklemek istediğiniz programı seçin,seçtiğiniz programın linki yanda olacaktır.Linkten programı indirdikten sonra,programın yolunu belirleyip create deyin.(Create’dan sonra 2 kere onay isteyecektir,2’sinede evet deyin.)

4-Next’e tıklayıp yüklemeyi yapın.

5-Yükleme tamamlandıktan sonra,başka program yüklemek isteyip,istemediğinizi soracak…Yüklemek isterseniz evet’i tıklayıp önceki adımları tekrar uygulayın,aksi takdirde hayır deyip,programı kapatabilirsiniz.

 

Yumi üzerinde bir çok açık kaynak kodlu program bulunmakta,en iyisi birkaç tavsiye vereyim;
Kaspersky Rescue cd => Kaspersky’nin live cd versiyonu.Bilgisayarda oturum açmadan,bellek üzerinde virüs taraması gerçekleştirebilirsiniz.
Trinity Rescue cd => İşletim sistemi kaynaklı çeşitli arızaları tespit edip giderebilirsiniz.
Backtrack 5 => Backtrack mükkemmel bir güvenlik aracıdır.İçerisinde birçok aracı barındırmaktadır.(Halk arasında çoğunlukla Wi-fi kıran araç olarak bilinir :P ).Özellikle de bilişim sektöründe çalışan bir kişi için biçilmez bir kaftan diye bilirim.
Slax => sadece 215 mb boyutunda bir işletim sistemi…Ögrencilere ve normal kullanıcılara göre
EdUbuntu => Ögrenciler için hazırlanmış işletim sistemi.İçinde Kimya,Fizik,Matematik gibi derslerin formülleri ve derslere faydalı olacak bir çok araç bulunuyor.

 

Not:Usb bellekteki programları çalıştırmak için bilgisayarınızı usb’den başlatmanız gerekiyor.Şu şekilde USB’den boot edebilirsiniz;

 

Umarım işinize yarar..

Share Share Editor: gr3nd3l | Posted: 2013/07/07 | Views: 2639

Comments

1 + 14 =
Ana Sayfa | Arama | İletişim | Kullanım Şartları
Editor