İsmail Kılıçarslan

İsmail Kılıçarslan'ın Sesinden

ismail kılıçarslan

İsmail Kılıçarslan (Biyografi)

İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladı. 1993 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni kazanarak İstanbul’a taşındı. İlahiyat eğitimini yarıda bırakarak bu kez aynı üniversitenin İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema bölümüne kaydoldu.

İlk şiiri Kaknüs Dergisi’inde yayınlanan şairin; Hece, Yedi İklim, Dergah, Kırklar ve Atlılar gibi dergilerde de şiirleri yayınlandı. "Portakal, Turta, Bir de Kirpi" ve "Ablam Uzak Ülkede" isimli iki şiir kitabı var. "Ablam Uzak Ülkede" ile 2004 yılında Cahit Zarifoğlu Şiir Ödülü'nü aldı. "Başka Masallar" isimli bir "büyüklere masallar" kitabı da olan şair, ayrıca belgesel senaryoları da yazdı. Senaryosunu yazdığı belgeseller arasında "Aliya", "Cahit Zarifoğlu – Yaşamak" ve "Roger Garaudy" var. Bu belgesellerden "Aliya", "T.Y.B Yılın Belgeseli" ödülünü aldı. "Cahit Zarifoğlu – Yaşamak" ise Antalya Film Festivali'nde finalde yarıştı.

İsmail Kılıçarslan'ın senaryosunu yazdığı pek çok TV filmi var. Bunlardan "Susuzluk" ve "Baba Evi", 2006 yılında yönetmen Nazif Tunç tarafından filme alındı.

Share Share Editor: m.e.o. | Posted: 2013/05/28 | Views: 4704

Comments

1 + 6 =
Ana Sayfa | Arama | İletişim | Kullanım Şartları
Editor