Marjan Vahdat & Mahsa Vahdat

  1. Marjan & Mahsa Vahdat - Aman Hey
  2. Marjan & Mahsa Vahdat - Ha Leyli
  3. Marjan Vahdat - Avaaz e Shoushtari
  4. Marjan Vahdat - Dorna
  5. Marjan Vahdat - Bi Man Maro
  6. Marjan Vahdat - Mina
  7. Marjan Vahdat - Aini Bahai Naw Ruz
  8. Skruk & Marjan Vahdat - Dar Ayeneh Sharab
  9. Marjan & Mahsa Vahdat - Doosh Doosh
  10. Marjan & Mahsa Vahdat - I am Eve
  11. Marjan & Mahsa Vahdat - Mystery
  12. Marjan & Mahsa Vahdat - Kurdish Song
  13. Marjan & Mahsa Vahdat - The Mirror Of Mor
  14. Marjan & Mahsa Vahdat - Navai
  15. Marjan & Mahsa Vahdat - Sorrowful Spring
  16. Marjan & Mahsa Vahdat - King Of Love
  17. Marjan & Mahsa Vahdat - Mirage
  18. Marjan & Mahsa Vahdat - Land Of Love

Mahsa ve Marjan Vahdat 

Mahsa & Marjan Vahdat kardeşler, Dünya Müziği gündeminde ilk defa “Axis of Evil” adlı, İran, Irak, Filistin, Afganistan, Kuzey Kore, Suriye ve Küba’dan gelen ninnilerin bir araya getirildiği çalışmayla tanındılar. İlk çaşımaları genel olarak olumlu tepkiyle karşılanan kardeşler, daha sonra “Songs From The Persian Garden” adlı çalışmayı gerçekleştirdiler.

“Songs From The Persian Garden” adlı bu albüm; İtalyan Konsolosluğunun İran’daki yazlık binasında; (İran’da hala kadın solistlerin karma bir seyirci önünde performans gerçekleştirmeleri yasak olması sebebiyle) gizli elde edilen kayıtların ürünüdür. Bu albümde de beklenenin üstünde olumlu eleştirilerle karşılanan İranlı kadınlar, 2008 sonunda “I Am Eve” adlı mistik tınılarıyla 11. yüzyıl şiirlerine uzanan albüme imza attılar.

Mahsa Vahdat 1973 yılında Tahran’da doğan Mahsa Vahdat, müziğe küçük yaşta Minoo Mohebbi’den piyano dersleri ve geleneksel Fars müziği üzerine eğitim alarak başladı. Laleh Aghevli ile piyano çalışmalarını sürdürdü. 1993 yılında, Tahran Sanat Üniversitesi'ne girdi, ve bu Üniversite'nin Müzik Fakültesi’nden mezun oldu. Üniversite sürecinde Lotfi Şerif, Ahmed Pejman, Hooshang Zarif, Behnam Vadani, Abdorreza Sajadi, Hushang Kamkar ve Mohammad Reza Darvishi gibi usta müzisyenlerden etkilendi.

Marjan Vahdat 1976 yılında Tahran'da doğdu. O Minoo Mohebbi ve Pari Maleki ile Fars geleneksel müziği ve piyano üzerine çalıştı. Sonraki yıllarda Mehdi Fallah ve Sima Bina gibi önemli sanatçılardan setar dersleri aldı.

Kaynak: www.ehlikalem.net

Share Share Editor: nihavend | Posted: 2012/02/10 | Views: 11604

Comments

7 + 13 =
Ana Sayfa | Arama | İletişim | Kullanım Şartları
Editor